love

love
Orbit de vocea dorinţei Nu eşti conştient că PreaiubitulTrăieşte în adâncul inimii tale Opreşte gălăgia Şi vei auzi vocea Lui În tăcere- RUMI.

miercuri, 4 iulie 2012

Puterea Infinita din fiecare fiinta

In domeniul stiintei, artei, industriei si religiei, este nevoie de oameni cu viziuni largi, curaj, incredere si forta, care sa fie capabili sa reveleze Puterea Infinita din fiecare fiinta.

Citind despre viata lui Mahatma Gandhi multi dintre noi ne-am intrebat care a fost sursa puterii sale extraordinare. Prima parte a vietii lui Mahatma Gandhi a fost injositoare si infernala. A fost batut, umilit, aruncat in inchisoare si multi asasini au incercat sa-l omoare. Totusi, Gandhi a continuat marea sa opera, perseverand si neacceptand niciun compromis in ceea ce privea principiile lui, pana cand "intangibilii" au fost eliberati, dupa secole de robie. Credinta sa in justitia divina, unicitatea viziunii sale si curajul de a actiona au condus la rezultate extraordinare. Gandhi a spus: "Credinta nu este altceva decat a trai perfect constient de prezenta lui Dumnezeu in noi. Cel care are aceasta credinta, nu-si mai doreste nimic."

Este foarte important sa fim stapani pe fiecare situatie. Biblia spune: Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii (Matei, 10:16).

Cu alte cuvinte, sunt necesare receptivitatea si discernamantul pentru a intelege ce se petrece, precum si vigilenta, perspicacitatea si deschiderea, atat catre ghidarea launtrica, dar si catre sfatul din exterior. Trebuie, de asemenea, sa jucam rolul unui porumbel, care este simbolul puritatii si pacii, adica sa ramanem blanzi in orice situatie, dar si fermi; refuzand sa facem compromisuri cand este vorba de adevar.

Solutia este de a fi fermi, dar blanzi, precum antrenorul unui cal salbatic. El il face pe animal sa inteleaga cine este stapanul, dar nu este crud si nu-l bate. Imbinand aceste doua atitudini vom descatusa puterile interioare, care ne vor ghida apoi in mod continuu in toate situatiile ce apar in viata noastra.

Folosind Puterea Cosmica vom castiga victorii remarcabile. In aceasta directie este elocvent exemplul cercetatoarei Marie Curie. Doamna Marie Curie isi dorea foarte mult sa contribuie la alinarea suferintelor omenirii. Ea a lucrat din greu pentru a-si promova descoperirile. A trudit si in caldura insuportabila a verii si in frigul cumplit al iernii, perseverand pana la capat. A continuat pana cand au aparut zorii victoriei. Ea era sincera si in armonie cu puterile ei interioare si nu a renuntat niciodata. Viziunea ei era directionata catre victorie, iar increderea ei absoluta si devotiunea de nezdruncinat au binecuvantat omenirea.

Omul care are o viziune dreapta asupra vietii nu deviaza de la telurile sale din cauza zapezilor sau a ploilor ori fiindca a mai esuat de multe ori. Mai mult, el stie ca asa-numitele esecuri de fapt nu erau esecuri, ci trambuline catre triumful adevarat.

Un alt aspect important este sa invatam sa fim noi insine. Dictatorii, despotii si tiranii acestei lumi poarta o masca falsa. Ne amintim cu totii de fanfaronada lui Hitler si laudarosenia goala a lui Mussolini, Stalin si altii. Fiecare dintre ei si-a ascuns in felul acesta sentimentul profund de nesiguranta, nepotrivire, inferioritate, manie reprimata si repulsie de sine.

Sa lasam la o parte toata prefacatoria, afectarea, imitarea si teatrul ieftin. Pretentiozitatea si ingamfarea reveleaza un sentiment de nesiguranta, de inferioritate si frica de respingere. Cautand sa facem o alta estimare a fiintei vom urmari in acelasi timp sa ne reconditionam atitudinile mentale, sa aruncam afara tot negativismul, rea-vointa, criticismul si auto condamnarea si sa ne umplem mintea cu ganduri constructive, pline de armonie, pace, s anatate, bucurie si bunavointa. In acest fel me vom transforma viata caci noi suntem exact ceea ce gandim tot timpul.

Cautand sa ne acordam gandurile cu principiile vietii si cu adevarurile eterne vom castiga incredere in sine, siguranta, echilibru si calm. Conectandu-ne la Sursa Infinita a vietii vom lasa viata sa curga prin noi, sub forma abundentei, a sigurantei, a actiunii drepte si a exprimarii adevarate de sine.

Astazi, suntem ceea ce gandurile noastre au manifestat in trecut. Suntem suma totala a gandurilor noastre. Noi ne conducem astfel propria viata, iar alti oameni, precum si conditiile exterioare si evenimentele, nu au nimic de a face cu succesul, fericirea sau destinul nostru.

Doar noi singuri ne putem aduce in stadiul de boala, saracie si nefericire, prin natura gandurilor pe care le intretinem; putem chiar sa ne ucidem cu ajutorul gandurilor noastre. Afirmand in mod frecvent urmatoarele: "Am incredere in Dumnezeu, in intelepciunea Sa Cosmica si in toate lucrurile bune. Traiesc in asteptarea plina de bucurie a tot ceea ce este mai bun, mai minunat, iar miracole neasteptate se manifesta in viata mea in fiecare zi." viata noastra se va transforma in mod miraculos. Miracolele vor aparea pe masura ce scriem aceste adevaruri in cartea vietii noastre (mintea noastra subconstienta). Avand incredere in raspunsurile pe care mintea noastra profunda le da gandurilor noastre constiente vom prospera in felul acesta in toate domeniile vietii noastre.

Ne putem pune intrebarea cum anume sa avem incredere pentru a obtine beneficii imense. Un om a spus odata: "Am incredere deplina ca armasarul meu va castiga cursa." Aceasta nu este un gen de incredere corecta. Este imposibil sa ai incredere in altceva decat in principiile vietii si in actiunea legilor subconstientului. Principiile si legile nu se vor schimba niciodata - ele sunt eterne si imuabile. Calul in chestiune s-a prabusit mort in timpul cursei; este imposibil sa ai incredere absoluta in rezultatul unei curse, al unui interviu sau in orice alt eveniment din viata.

Noi ar trebui sa ne punem increderea in Dumnezeu, in darurile Lui cosmice si in toate lucrurile bune si odata acestea implinite, succesul, prosperitatea si fericirea vor veni catre noi in moduri total neasteptate. Unii oamenii spun: "Am incredere deplina ca voi castiga cupa la cutare intrecere" si altele asemenea. Aceasta nu este incredere adevarata, asa cum nu avem nicio garantie ca acel cal va alerga asa cum ne asteptam. Avand incredere deplina in Dumnezeu, in iubirea Lui, in legile Lui cosmice, in ghidarea Lui nu vom gresi niciodata si nu ne vom mai dori niciodata nimic. Avand incredere deplina in legile mentalului toate drumurile noastre vor fi presarate cu bucurie si fericire.

Un regizor a povestit odata cum s-a rugat el pentru succes, pace, armonie si un castig foarte mare din filmul pe care-l regiza. Totusi, lucrurile nu au iesit asa cum se asteptase. Multi membri ai echipei s-au imbolnavit, iar vremea se mentinea foarte proasta in timpul filmarilor - totul s-a dovedit a fi un mare esec. El a spus: "Mi-am imaginat si am vizualizat succesul si un castig foarte bun, dar nu pot controla vremea, Soarele, Luna sau stelele si nici vietile actorilor. Mi-am dat seama totusi ca este imposibil pentru mine sa gresesc daca cred in principiul succesului si daca eu sunt una cu infinitul. Credinta mea este in Prezenta lui Dumnezeu si in adevarurile eterne ale vietii, care nu se schimba niciodata." Urmatorul sau film a avut un succes rasunator, iar astazi el este unul dintre cei mai mari regizori ai lumii. El si-a pus increderea in Calea Infinita a vietii care nu poate da gres si stie ca s-a nascut ca sa aiba succes. El nu a fost dezamagit din cauza esecurilor pe care le mai avusese. Credinta lui era neclintita: "Impreuna cu Dumnezeu si cu legile Lui, nu ai cum sa gresesti". El a mai spus: "Nu pot avea incredere absoluta in vreme sau daca Tom Jones va mai fi in viata maine, sau daca omul cu care urmeaza sa semnez un contract va mai fi disponibil. Dar am incredere absoluta in Dumnezeu si mi-e suficient!" Acesta este modul intelept de a gandi al unui mare regizor.

Emerson a zis: "Numai finitul este cel care aduce greseli si suferinta; Infinitul rezida in calm zambitor." Sa ne acordam cu Infinitul din noi, sa il chemam, iar din momentul in care vom fi una cu acest ocean de viata, iubire, adevar si frumusete, puterea lui Dumnezeu va deveni activa in viata noastra si vom resimti un sentiment adanc de siguranta si calm interior.

Acest articol este extras din cartea Descopera puterea cosmica din tine scrisa de Joseph Murphy si aparuta la Editura Deceneu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu