love

love
Orbit de vocea dorinţei Nu eşti conştient că PreaiubitulTrăieşte în adâncul inimii tale Opreşte gălăgia Şi vei auzi vocea Lui În tăcere- RUMI.

duminică, 4 decembrie 2011

Creşterea respectului de sine ; Recompense


 "  în paralel cu piramida fricii se află creşterea nivelului de respect faţă de sine. Cu fiecare frică pe care o confrunţi şi o învingi, respectul în sine va creşte, la fel ca şi încrederea în sine. Vei fi mai pregătit să faci faţă evenimentelor din viaţa ta şi, prin urmare, o să fii mai fericit fără povara permanentă a grijilor sub stăpânirea cărora trăieşte majoritatea oamenilor. în partea inferioară a scării te afli într-o poziţie de slăbiciune: în partea superioară a scării, într-una de putere.
   în drumul spre vârful piramidei, va trebui să treci adesea de obstacole şi greutăţi, iar drumul o să fie uneori accidentat. Când te afli în faţa obstacolelor şi greutăţilor nu trebuie decât să le depăşeşti. Iar când acestea nu apar, nu ţi le crea singur. De mult ori ajungi la un anumit nivel şi îţi spui: "Merge mult prea uşor. Când o să se ducă totul de râpă?" Adversarul meu interior inventa probleme pentru a mă opri din drum. Dacă treci printr-o perioadă bună, bucură-te de ea, iar când treci printr-o perioadă dificilă, descurcă-te.


  
   Un stimulent extraordinar pentru dezvoltare este să îţi acorzi recompense pentru ţelurile pe care le-ai atins. Dacă lucrezi la piramida fricii, oferă-ţi o recompensă pentru fiecare pas pe care l-ai urcat cu succes. Chiar şi atunci când lucrezi la piramida interioară îţi poţi oferi o recompensă pentru fiecare două trepte pe care le-ai urcat cu succes. Astfel, o să ai un premiu pe care să îl vizezi. Confruntarea fricii este o recompensă în sine, dar pentru că este abstractă nu este mereu uşor de apreciat la adevărata sa valoare şi de aceea, recompensele funcţionează foarte bine ca stimulente.
   O cină bună la un restaurant sau bilete la un spectacol, chiar şi o zi de pauză de la exerciţii pot reprezenta motivaţii (atâta vreme cât o zi de pauză nu se transformă într-o săptămână). De fiecare dată când realizam ceva dificil, mergeam la picnic..."




Frica

prietena oamenilor deosebiţi
de  Geoff Thompson



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu