love

love
Orbit de vocea dorinţei Nu eşti conştient că PreaiubitulTrăieşte în adâncul inimii tale Opreşte gălăgia Şi vei auzi vocea Lui În tăcere- RUMI.

duminică, 4 decembrie 2011

Despre Relatii

 "Relaţiile sunt ca oglinzile

   Theresa Pushkar: Joe, vorbim despre iubire şi relaţii, despre cei cărora le pasă de noi şi ne sunt prieteni adevăraţi, dar ce spui despre persoanele negativiste, care se plâng? Ce zici de un partener de viaţă care se plânge întruna şi este negativist? Ce faci într-un asemenea caz? Cum tratezi o astfel de problemă?
   Joe: Ştii, în funcţie de stadiul de trezire în care te afli, uneori atragi în viaţa ta parteneri negativişti, mereu nemulţumiţi şi orientaţi spre ipostaza de victimă. Şi asta doar pentru că ei reprezintă o parte din tine. În psihologia jungiană, ei reprezintă partea ta ascunsă. Dacă nu aţi mai auzit de această teorie până acum, la început o să vi se pară foarte derutant. Ideea este că cealaltă persoană de care te plângi, cea negativistă, care se vaită, despre care crezi că se poartă ca o victimă, reprezintă de fapt o parte din tine care simte la fel.
   Prin urmare, într-un mod foarte real, relaţia pe care o atragi este una care se află în tine. Prima cale de vindecare constă în a vindeca relaţia cu propria-ţi persoană. Trebuie să-ţi asumi în totalitate responsabilitatea şi să consideri că aspectele legate de negativism, reproşuri şi ipostaza de victimă reprezintă propria ta mentalitate. Pe măsură ce te eliberezi de ea, devii mai conştient şi dobândeşti mai multă putere, cealaltă persoană se va schimba şi ea sau va pleca, deoarece energia ta n-o mai atrage.

   Beneficii reciproce

   Theresa Pushkar: Am cunoscut prieteni care-mi amintesc de situaţia yin-yang, părând doi poli opuşi atunci când sunt împreună, după care am observat apariţia unei situaţii reciproc avantajoase, timp în care se completează unul pe celălalt în diferite moduri, unele de-a dreptul stranii. Ca să poată dura, relaţiile trebuie să fie reciproc avantajoase?
   Joe: Relaţiile sunt întotdeauna reciproc avantajoase, altfel se sfârşesc. Dacă nu obţii ceva de la cealaltă persoană, iar ea nu obţine ceva de la tine, totul s-a terminat. Uneori, relaţiile au un început presărat cu hârtoape, însă, după ce oamenii ajung să-şi cunoască şi să-şi purifice convingerile legate de relaţii, iubire şi merit, calea se mai netezeşte. În general, rămân împreună şi se simt bine unul cu altul. Însă, dacă la un moment dat, oricare dintre cei doi simte că nu mai are niciun fel de beneficiu, probabil că renunţă şi îşi vede de treabă.

   Cheia unei relaţii durabile şi apropiate

   Theresa Pushkar:
 Există o cheie a unei relaţii durabile şi apropiate?
   Joe: O astfel de cheie se bazează, din nou, pe iubire. Ce este iubirea? Iubirea este înţelegere reciprocă, acceptarea totală, fără a judeca, a celeilate persoane şi a ta însuţi. Iubirea nu are limite, nu judecă, ea vine din limpezime, lumină, din pace, din fericire. Pentru a avea această relaţie ideală, la serviciu sau acasă, trebuie să vezi iubirea din celălalt. Trebuie să vezi iubirea din tine însuţi. O relaţie stimulată de trezire se bazează pe iubire."




Curs despre trezire

secretul rezolvării tuturor problemelor
de Joe Vitale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu